csütörtök, május 26

Kiyosaki a Cashflow játékról 3.

„A ma kapható játékok zöme a szórakozást szolgálja. A játékot azonban évszázadok óta használják oktatási célra is. A királyok a sakkban tanították meg gyermekeiket a stratégiai gondolkodásra. A sakkot arra használták, hogy felkészítsék fiaikat egy esetleges háborúban a hadvezér szerepére. A backgammon is stratégiai gondolkodásra tanít.

Társasjátékok
Valahol olvastam, hogy a királyok úgy gondolták, a test és a szellem iskolázása egyformán fontos, és a játékok szolgáltak a szellem edzésére. A fejedelmek azt akarták, hogy utódaik gondolkodjanak is, ne csak memorizáljanak. Manapság ugyan nincs arra szükség, hogy háborúra készítsük fel gyermekeinket, mégis fontos, hogy megtanulják a stratégiai gondolkodást, ha pénzről van szó.

A sakk és a Cashflow játékok abban hasonlítanak egymáshoz, hogy egyik sem ad választ. Az a céljuk, hogy stratégiai gondolkodásra és tervezésre neveljenek. Mindkettő olyan játék, amely minden alkalommal másképp végződik. Minden lépésnél vagy változtatásnál meg kell változtatni a közvetlen stratégiát is, hogy hosszú távú terveket készíthessenek a játékosok.”
(R. Kiyosaki: Gazdag gyerek, okos gyerek)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése