hétfő, május 2

Gazdag apám ezt is mondta...

Gazdag apám ezt is mondta: „Sok ember dolgozik a gazdagoknak, hogy segítsék megoldani pénzügyi problémáikat.” Egy könyvelőnek például az a munkája, hogy a gazdag ember pénzét könyvelje. Az értékesítő eladja a gazdag ember termékeit. Az irodai alkalmazott irányítja az üzletét. A titkárnő a telefonhívásait fogadja, és tisztelettel kezeli a gazdag ember ügyfeleit. A karbantartó ügyel arra, hogy a gazdag ember ingatlanjai és gépei zökkenőmentesen üzemeljenek. Az ügyvéd megvédi őt más ügyvédektől és a peres ügyektől. A könyvvizsgáló ügyel arra, hogy minél kevesebb adót fizessen. A bankár pedig biztonságban őrzi a gazdag ember pénzét...

Gazdag apám mindezzel arra utalt, hogy a legtöbben mások pénzügyi problémáinak a megoldásán dolgozunk. De ki oldja meg a dolgozók saját pénzproblémáit? Munka után haza mennek, és a legtöbben számos problémával szembesülnek, amelyek közül az egyik a pénz. Aki az otthonában felmerülő pénzügyi problémák kezelését elmulasztja, annál a megoldatlan probléma, akárcsak a fogfájás, egyéb problémákhoz vezet.

Számos szegény vagy középosztálybeli ember dolgozik a gazdagokért, és aztán, amikor haza mennek, elmulasztják megoldani saját pénzügyi problémájukat. Ahelyett, hogy úgy tekintenének a pénzügyi problémákra, mint lehetőségekre ahhoz, hogy okosodjanak, haza mennek, lerogynak a kerti székbe, isznak, feldobnak egy szelet húst a grillezőre, és nézik a TV-t. Másnap reggel ismét visszatérnek a munkahelyükre, ahol valaki másnak a problémáit oldják meg, és mást tesznek gazdaggá.

„Pénzügyi gondjaidtól okosabb leszel… amennyiben megoldod a problémádat.”

„Amennyiben egy pénzügyi problémádat megoldod, pénzügyi intelligenciád növekedik. Ha a pénzügyi intelligenciád nő, gazdagabb leszel. Ha nem oldod meg a pénzügyi problémádat, szegényebb leszel. Ha nem oldod meg a pénzügyi problémádat, akkor abból gyakran még több probléma keletkezik.”

Részlet Robert Kiyosaki Fejleszd pénzügyi IQ-dat című könyvéből.

Hogyan növeld pénzügyi intelligenciádat? Például a Cashflow társasjátékkal, játszva és élvezettel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése